Omschrijving

De craniosacraal therapie is een alternatieve therapie die gebruik maakt van een licht aanraken waardoor het lichaam aangemoedigd wordt tot zelfheling.

Het is gebaseerd op een aantal elementen die een honderdtal jaar geleden ontdekt werden door osteopaten (Sutherland 1930 – Upledger 1970) over de subtiele fysiologie van het lichaam.
De craniosacraal therapie richt zich op de beweging van vloeistof rond de schedel en de wervelkolom (sacrum), die het evenwicht van het hele lichaam beïnvloedt.
Het luisteren naar de subtiele pulsen wordt gebruikt om onevenwicht en geblokkeerde gebieden te lokaliseren. De informatie wordt teruggestuurd naar het lichaam waardoor de patiënt de blokkades kan loslaten en zich meer ontspannen voelt. De craniosacraal therapie wordt gebruikt om een aantal gezondheidsproblemen te behandelen en staat bekend voor het helpen bij emotionele personen, hoofdpijn, migraine, maar ook bij geboortetrauma’s. Het is in het bijzonder efficiënt voor het verhogen van de vitaliteit en het welzijn. De zachtheid ervan maakt het veilig en geschikt voor personen van elke leeftijd, baby’s, kinderen, tijdens de zwangerschap en bij kwetsuren, ongevallen, behandeling na operaties.

Het kan gecombineerd worden met andere therapieën zoals :

Fasciatherapie, een manuele therapie die zich richt op de genezende krachten van het organisme zelf.
Tijdens de stille dialogen van aanraking komt voor de klant een hereniging met het lichaam tot stand. Het afwezige, lijdende, onopgemerkte lichaam wordt een beweeglijk en ontroerend lichaam.

Duur en frequentie van de behandeling

De duur van een behandeling kan verschillen, meestal tussen drie kwartier en anderhalf uur. De frequentie mag niet te hoog zijn om aan uw lichaam de tijd te geven om te reageren op de behandeling. Dit dient afgestemd te worden in samenspraak met uw therapeut.

Onze therapeute werkt op de volgende manier:

Pakket van 3 sessies met tussenposen van ongeveer een week. De eerste sessie is een kennismaking samen met een zorgverlening en duurt ongeveer 2 uur. De twee volgende sessies duren ongeveer 1u15 tot 1u30.

3 sessies zijn eigenlijk nodig om een nieuw energetisch evenwicht in het lichaam te vestigen.

Volgend op de 3 sessies kan er een evaluatie plaatsvinden met uw therapeute om eventuele behoeftes aan bijkomende sessies vast te stellen (Persoonlijke Ontwikkeling alsook op het psychische, spirituele en energetische niveau). Duur: +- 1u00- tot 1u15.

De craniosacraal therapie kan gebruikt worden voor diverse indicaties zoals:

Hoofdpijn en migraine, stress en slapeloosheid, problemen met nek en rug, instabiliteit van het bekken, slecht functioneren van het kaakgewricht en gezichtspijnen, spijsverteringsklachten en buikkrampen afkomstig van stress, ademhalingsproblemen en astma, huilbaby’s en geboortetrauma’s, steeds terugkerende infecties van de neus, de sinussen en de oren, hyperactieve kinderen, problemen met de motoriek en de coördinatie, leerstoornissen en gedragsstoornissen, chronische vermoeidheid, apathie en depressie, emotionele en post-traumatische problemen, fibromyalgie en spasmofilie …

Tarieven

  • Voor het pakket van 3 sessies: de eerste sessie is aan 80 € BTW inbegrepen, de tweede en derde aan 65 € BTW inbegrepen. Na deze eerste sessie besluit u of u door wilt gaan met de volgende twee sessies.
  • Voor de sessies Persoonlijke Ontwikkeling: 60 € per sessie, BTW inbegrepen

 

Thérapie Biodynamique CrânioSacrée

Raadplegingen op afspraak

Contacteer onsContacteer ons