Qigong cursussen en Activiteiten

Espace QI GONG

Neem contact met onze partner met de vermelding “CHIness Centre”.

Espace Qigong

Carine VAN PELLECON

+32 (0)475 24 22 37

contact@espaceqigong.be

www.espaceqigong.be

Qi Gong is een gezondheidsoefening die de “Qi”, meestal vertaald als “adem, energie”, verenigt met de “Gong”, wat “uitvoering, werk” betekent.

Qi Gong is “het werk van energie” en “de uitvoering van adems”.

Waaruit bestaat Qi Gong ?

De Qi Gong oefeningen verenigen beweging, ademhaling en concentratie van de geest. Onder de vorm van dynamische aaneenschakelingen van statische posities, zelfmassages, wordt het meestal rechtstaand in soepele kledij uitgevoerd.

Wat doet Qi Gong ?

Qi Gong nodigt iedereen uit om zijn gezondheid te onderhouden en te ontwikkelen, om soepelheid en ontspanning terug te vinden. Het is een goede voorbereiding voor alle sportieve, artistieke en educatieve disciplines.

Het regelmatig beoefenen van Qi Gong biedt de mogelijkheid om de energie, die ons animeert en toelaat onze vitaliteit te versterken, te mobiliseren en te voeden. Op lange termijn maakt het beoefenen van Qi Gong het mogelijk om de innerlijke rust te vinden, het lichaam, de adem en de geest te harmoniseren, om zich te verbinden met zijn diepliggende natuur.

Wie kan Qi Gong beoefenen ?

Elke persoon die een zachte, balancerende en ontspannende lichaamsactiviteit wil starten. De Qi Gong oefeningen zijn aangepast aan alle leeftijden en vereisen geen specifieke fysieke conditie.